Sursa alimentare TV fara chopper Mărește

Sursa alimentare TV fara chopper

NE6a

Produs Nou

Aceasta sursa fara Chopper poate fi folosita

si pentru televizoare cu diagonala ma mica de

74 cm cat si pentru receptoare de satelit sau DVD-uri

More details

Acest produs nu mai este in stoc

17.75 Lei TVA incl.

Informații

1. Înainte de instalare, trebuie sa înlaturati toate piesele auxiliare circuitului de alimentare cu 300 V si sa verificati daca, condensatorul de pe circuitul de intrare este functional.In acelasi timp trebuie sa verificati daca circuitele auxiliare chopper-ului pe iesire sunt in regula(diodele si condensatoarele care fac redresarea la iesirea din chaopper). Dupa aceasta, fixati acest modul pe radiator si conectati cele 3 fire conform schemelor din figura 1,2,3,4 sau 5 functie de varianta de sursa care este pe televizor.

2.Pentru situatiile din figurile 1 si 2 sursa se utilizeaza in paralel cu circuitul de intrare. In acest caz firul rosu trebuie sa fie conectat la colectorul tranzistorului sursei, firul negru va fi conectat la masa circuitului din primar iar firul verde se va conecta la colectorul circuitului de stand-by(optocuplor). Emitorul optocuplorului trebuie sa fie conectat la masa circuitului de 300 V din primar in acest caz.

3. Conectarea din figura 1 se foloseste la televizoarele la care tensiunea de 5V din procesor este data de secundarul sursei de alimenatare, si primarul sursei este complet oprit în modul stand-by, deci comanda vine din procesor pe optocuplor.

 

 

 

Conectarea din figura 2 este valabila pentru circuite cum sunt STR-S6308/9, STR-S6708/9, STR-F6656(pentru televizoare unde tesiunea de stand-by coboara ) se foloseste un potentiometru între 2 ¸ 5 k W intre firul verde al montajului ci colectorul optocuplorului pentru ajustarea tensiunii de stand-by necesara procesorului.

Pentru televizoarele la care se foloseste tensiunea alternativa(AC) sau releu pentru stand-by, firul verde nu se foloseste.

 

 

Pentru cazul în care montajul se foloseste in serie cu circuitul primar conectarea este aceea din figurile 3 sau 4. Sunt 2 variate de conectare functie de structura circuitului primar. O situatie este accea in care componentele utilizate in circuitul de control sunt inainte de primarul chopper-ului ca in cazul circuitului STR6020,. A doua situatie este accea in care componentele utilizate in circuitul de control sunt dupa circuitul primar ca in cazul integratelor STR5412, Panasonic M11 la care tensiunea de +300 V trece direct prin primarul chopper-ului si apoi prin circuitele electronice de control. In acest caz se foloseste modul de conectare din figura 4. Atunci când televizorul nu are telecomanda, firul verde nu se foloseste. Pentru cazul în care televizorul este prevazut cu telecomanda poate adauga un optocuplor pentru controlul sursei ca in figura 4. Daca se foloseste firul verde pentru circuitul de stand-by modulul se poate strica. Numai trecand peste optocuplor pentru a izola firele verde si negru se poate realiza controlul prin telecomanda

Metode de depanare

Înainte de a porni televizorul, trebuie sa izolati sursa de alimentare de alte circuite. Pentru verificarea sursei, puteti conecta un bec de 100 ¸ 150 Watt între bara mare de tensiune pe iesire (+B) si masa.

Din potentiometrul albastru de pe placa montajului se regleaza tensiunea de iesire (+B).

Pentru cazul in care rotiti potentiometrul in senul acelor de ceasornic tensiunea va fi mai mare si invers aceasta va fi mai mica.

 

În cazul în care nu porneste sursa si circuitul este conectat corespunzator uneia din figurile de mai sus, puteti deconecta firul verde. In cazul sursei cu SMR4200(Samsung), se folosesc doar 2 fire(cel negru pentru masa si cel rosu pe primarul chopper-ului).

În conditiile în care functioneaza trebuie sa verificati optocuplorul când televizorul este pornit chiar cu tensiune joasa. De altfel, puteti studia suplimentar figura 5 pentru a vedea cum semnalul de comutare se intoarce.

In cazul in care televizorul porneste greu , apare zgomote de fond sau nu se opreste in stand-by se poate pune un condensator intre 0.01 ¸ 0.1 m F ca in figurile 1, si 2 unde scrie 103.

In cazul in care imaginea este cu interferente sau temperatura modulului este foarte inalta se pune un condensator de 2200P/ 1kV in paralel intre firul rosu si anodul de 300V din primar.

Reviews (0)

Nu exista comentarii client pentru moment.

Doar utilizatorii inregistrati pot scrie comentarii. Login

12 alte produse în aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și: